En supergod salsa som passar till fet fisk, stekt fläskkarré och anka. Står sig fint ett par dagar i kylen och sista skvätten passar utmärkt som dressing på sallad.
4 bitar färsk lax
valfria grönsaker (på bilden skivad avokado)
Salsa:
1/2 nätmelon
10–12 jordgubbar
1 liten rödlök
ett knippe färsk koriander
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk sweet chili
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt och peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Baka laxbitarna med lite olivolja, salt och peppar, i cirka 10 minuter.
Salsan:
Tärna melon och jordgubbar. Finhacka löken. Grovhacka koriandern och pressa vitlöken.
Rör ihop med sweet chili, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå kallt en stund och dra.
Servera med valfria färska grönsaker eller färskpotatis, samt salsa.