Potatissallad Med Gräslök Och Dijonsenap Av Sigmund Kaarstad

Potatissallad med gräslök och dijonsenap

Av: Sigmund Kaarstad ICA Kuriren

Ingredienser 8 portioner:

  • 8 potatisar, ca 800 g
  • 1 stor rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g soltorkade tomater
  •  
  • Dressing:
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • ca 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

    Så här gör du:
    Tvätta och koka potatisarna med skal. Låt dem kallna. Skär potatisarna i generösa skivor.

    Skala och skiva rödlöken. Skölj och grovhacka gräslöken.

    Skölj och strimla de soltorkade tomaterna.

    Varva potatis, lök och tomat i en skål.

    Vispa samman olivolja, balsamvinäger, senap och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar, justera senaps-smaken efter tycke. Häll dressingen över salladen och garnera med några gräslöksstrån.

  • Leave a Reply