Potatissallad Med Gräslök Och Dijonsenap Av Sigmund Kaarstad

Potatissallad med gräslök och dijonsenap

Av: Sigmund Kaarstad ICA Kuriren

Ingredienser 8 portioner:

  • 8 potatisar, ca 800 g
  • 1 stor rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g soltorkade tomater
  •  
  • Dressing:
  • 2 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • ca 1/2 msk dijonsenap
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

    Så här gör du:
    Tvätta och koka potatisarna med skal. Låt dem kallna. Skär potatisarna i generösa skivor.

    Skala och skiva rödlöken. Skölj och grovhacka gräslöken.

    Skölj och strimla de soltorkade tomaterna.

    Varva potatis, lök och tomat i en skål.

    Vispa samman olivolja, balsamvinäger, senap och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar, justera senaps-smaken efter tycke. Häll dressingen över salladen och garnera med några gräslöksstrån.

  • Comments

    Leave a Reply

    To respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Find out more about Webmentions.)