Ännu mera True Wireless

Jag har tidigare fått en möjlighet att testa lite olika true wireless lurar i min jakt på de perfekta lurarna. De jag fått testa tidigare är Jabra Evolve 65t, Jabra Elite 65t och senast var det Jabra Elite Active 75t.

Denna gång har jag fått låna ett par Jabra Elite 85t och testat dem under ett par veckor. Till viss del kommer denna test att använda de andra som referens och jag kommer att jämföra med dem.

Jabra Elite 85t är alltså den senaste varianten av Jabras true wireless lurar. De levereras som standard med ANC med hjälp av hårdvara (till skillnad från 75t) och laddning caset.

Casen som levereras med 85t är något större än den till 75t men det är marginellt. Batteritiden för hörlurarna är 7 timmar (totalt 31 timmar med fordralet). Laddningsfordralet har en USB-C kontakt för laddning. Anledningen till den är något större är att att även kan laddas trådlöst. Casen har både magnetisk stängning och håller även fast lurarna med magneterna vilket gör att de lätt snäpper på plats för att laddas.

Brusreduseringen i lurarna är nästan obehagligt bra, om man promenerar utomhus i närheten av trafik dämpar de trafikljuden nästa helt, det enda jag märkt att den har lite problem med är vindsus. Som jag skrev i recensionen av ANC på 75t kan jag ibland tycka att bra ANC ibland blir lite jobbigt i en lugn miljö. Det blir som ett vacuum. Jabra har även designat om gummipropparna som sitter i hörselkanalen så att de blivit ovala. Detta har man gjort för att man skall undvika sugkänslan man ibland upplever med inear proppar och för att undvika att dunkande ljud, som uppstår när man går och springer, förstärks.

Det finns ett par nackdelar med 85t, de är mest relaterade till mina egna preferenser. Den första är att de är något större än 75t vilket gör att de sticker ut lite mer från huvudet. De andra nackdelen är att till skillnad från Elite Active 75t har de en blank yta (75t är klädda med gummi) och de blir därför väldigt hala vilket gör att de blir lite knepiga att få ur asken eftersom de sitter med magneter. Detta är väldigt små nackdelar och de uppvägs med råge av alla fördelarna.

Vill du ha ett par riktigt bra trådlösa hörlurar med grym ANC, riktigt bra ljud och trådlös laddning är dessa absolut ett mycket bra val.

2 thoughts on “Ännu mera True Wireless”

 1. Hej,
  Tack för dina recensioner. Du skrev att 75T’s vänstra lur var beroende av den högra. Är det samma med 85T?

  1. Hejsan…

   Tack för att du läser 🙂

   Ja, det gör de. De nya lurarna (Elite 7, Elite 4 och Elite 3) har som jag fattat det inte det beroendet. Med det sagt har jag inte haft möjlighet att testa dem.

   Johan

Leave a Reply

%d bloggers like this: