Sudio Fem True Wireless lurar

För ett tag sedan fick jag kontakt men det svenska hörlurstillverkaren Sudio. Jag har inte haft möjlighet att testa deras lurar tidigare men jag måste säga att det var en trevlig bekantskap. Modellen jag fått testa heter Sudio Fem, är av true-wireless typ och väger 5 gram var. Jag har ju tidigare gnällt på att jag har problem med in-ear lurar och jag sällan kan få dem att sitta fast som de skall. Sudio 5 sitter behvämt i örat och sticker inte ut så mycket. Modellen jag har är mörkblå med en liten guldfärgad utstickare där två av microfonerna sitter. Jag säger två för lurarna har hela 4 mikrofoner som ger dem en möjlighet att på ett effektivt sätt filtrera bort omgivningens ljud med en funktion som heter TrueVoice. Enligt min erfarenhet funkar detta mycket bra och de jag pratat med och frågat hur det låter säger att det låter mycket bra.

När det gäller lyssningsljudet i lurarna är det mycket bra. Ljudbilden känns mycket balanserad men klart ljud och fyllig bas. Jag är förmodlgen inte rätt person att bedöma detta då majoriteten av mitt lyssnande inte är musik utan röst i form av podcast och ljudböcker. Jag dock passat på attlyssna en del på musik för detta test.

Bildresultat för sudio fem

Lurarna levereras med en magnetisk laddnings case med USB-C kontakt. Casen innehåller som vanligt ett batteri som ger lurarna totalt 20 timmars batteri tid.

En funktion som ingen av mina true vireless lurar haft tidigare men som jag vet att t.ex AirPods har och som i detta fall Sudios lurar har är att de är individuellt parade med telefonen vilket betyder att man kan ha vilken lur om helst liggande på laddning och den andra i örat om man t.x vill använda den som telefon headset. Väldigt praktiskt om man börjar få ont om batteri.

För att kontrollera lurarna finns en touch yta på respektive lur där dubbel-tap byter till förra respektive nästa spår/kapitel och trippel-tap höjer respektive sänker volymen. Enkel-tap på höger eller vänster lur är play/pause.

Bildresultat för sudio fem

Det finns ett par saker jag tycker är aningen sämre med lurarna… för det första har varje lur en touch yta för att bland annat pausa, svara och aktivera röstassistent. Detta gör att lurarna är helt slutna och är IP X5 klassade. Det innebär dock att man inte någon annan feedback om man trycker annat än ett pip i luren när man play och pausat och att de inte funkar på vintern när man har har vantar och mössan långt nerdragen över öronen. Den andra saken jag saknar från de hörlurar jag använder till vardags är en hear-through funktion som gör att man kan höra omgivningen via mikrofonerna vilket är bra att ha när man t.ex besöker en butik och behöver prata med någon. Den tredje nackdelen har att göra med hur jag personligen använder mina hörlurarna. Jag föredrar att bara behöva ha med mig ett par lurar och eftersom jag dagligen sitter i mycket voice möten via datorn skulle jag verkligen uppskatta om jag kunnat ha lurarna anslutna till två enheter samtidigt (dator och telefon).

På det hela taget. Ett par mycket bra hörlurar med endast mindre nackdelar som inte avspeglar lurarna som helhet utan endast har att göra med mina specifika användningsområden. Jag tycker att dessa är bra och mycket prisvärda med sin prislapp på runt 1400 kronor i skrivandes stund. Helt klart rekommenderade!!

One thought on “Sudio Fem True Wireless lurar”

Leave a Reply