Application request routing PÅ Windows Server Essentials 2012

Jag har en Windows Server Essentials 2012 server hemma för min interna “produktionsmiljö”. Som de flesta andra sitter jag på en vanlig internetlina med en dynamisk adress så jag funderade lite om man kunde använda Application Request Routing (ARR) för att utnyttja samma adress för att komma åt min labmiljö… Jag fick idén när jag lekte runt lite med onpremise exchange i Essentials för kunds räkning. Så jag får väl helt enkelt testa.

Jag börjar med att ladda ner ARR komponenten och installera den i min server. (X86 version, X64 version).

Installationen är i stil med Next-Next-Finnish

image

Ladda ner och installera Web Platform Installer…

image

Lägg till Application Request Routing 3.0…

image

… och du får en del annat på köpet så som URL Rewrite mm.

image

När installationen är klar, klicka Finish och stäng Web Platform Installer.

När installationen av Application Request Routing är klar, starta IIS Manager. Markera noden för din webserver.

image

I den högra panelen, dubbelklicka på Application Request Routing.

image

I Actions panelen klicka Server Proxy Settings

image

Markera Enable Proxy och verifiera att HTTP version är satt till Pass through. I actions panelen klicka Apply för att spara

Starta utforskaren och skapa en ny tom mapp där du har dina websiter (default C:\InetPub). I IIS Managern skapa en ny site som pekar till katalogen. Döp den till sam´ma namn som den site du skall skapa en reverse proxy för.

image

Min site använder SSL och behöver därför ett certifikat. Installera SSL certifikatet på Reverse Proxy Servern. Högerklicka på den nya siten och välj Edit Bindings för att konfigurera certifikatet. Eftersom jag använder SSL aktiverade jag även Require Server Name Indication och angav FQDN för Servern

Markera den nya siten och dubbelklicka URL Rewrite i mittpanelen. I Actionpanelen klicka Add Rule(s), välj Reverse Proxy och klicka OK.

image

Ange URLen till den site du vill omdirigera till (det är viktigt att den finn tillgänglig och kan namnupplösas internt för servern som skall fungera som Reverse Proxy)

Nu kommer du att kunna surfa till siten på insidan genom den server som är Reverse Proxy

Leave a Reply