Rostbiff med bulgursallad och pepparrotscrème

Rostbiff med bulgursallad och pepparrotscrème

Buffé nr 5 2008, sid 25

Ingredienser
Portioner: 4

500 g skivad färdigstekt rostbiff 
3 dl bulgur 
1 rödlök
1 äpple
1 ask babyspenat (100 g)
1/2 dl olivolja
3 msk vit balsamvinäger 
1 paket färskost med pepparrot (ca 125 g)
några droppar mjölk
ev frasig baguette till servering
salt och svartpeppar

 

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

 

Gör så här
1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet. Låt svalna något.
2. Skala och strimla löken fint. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
3. Blanda bulgur, lök, äpple och babyspenat med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och nymalen peppar.
4. Rör ev ut pepparrotsfärskosten med lite mjölk till en krämliknande konsistens.
5. Servera salladen med skivad rostbiff, pepparrotscrème och gärna frasig baguette

Comments

Leave a Reply

To respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Find out more about Webmentions.)