Rostbiff med bulgursallad och pepparrotscrème
Buffé nr 5 2008, sid 25
Ingredienser
Portioner: 4
500 g skivad färdigstekt rostbiff
3 dl bulgur
1 rödlök
1 äpple
1 ask babyspenat (100 g)
1/2 dl olivolja
3 msk vit balsamvinäger
1 paket färskost med pepparrot (ca 125 g)
några droppar mjölk
ev frasig baguette till servering
salt och svartpeppar
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Koka bulguren enligt anvisning på paketet. Låt svalna något.
2. Skala och strimla löken fint. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
3. Blanda bulgur, lök, äpple och babyspenat med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och nymalen peppar.
4. Rör ev ut pepparrotsfärskosten med lite mjölk till en krämliknande konsistens.
5. Servera salladen med skivad rostbiff, pepparrotscrème och gärna frasig baguette
Leave a Reply