Rio de Janeiro

Den 19 September
 
Vi åkte från hotellet 06.00 efter en god frukost hos Anders och Maria (Tackar)
 
4 timmars bilfärd senare är vi framme vid Corcovado och Jesusstatyn. Vi åkte buss nästan till toppen och sedan hiss sista biten (Men hissen gick inte ända upp…) Kanonfin utsikt över ett smoggigt Rio… melonjuice i baren sedan bar det av mot centrum för lunch. Vi fick sen en jättefin trappa i Rio och fick träffa konstnären som gjort den och köpte en av hans tavlor. Sedan blev det lunch bestående av en blandning av ris, bönor, ost, kött och pommes frites.
 
IMG_0518
 
Sedan bar det av mot sockertoppen Pão de Açucar. Linbana till toppen bjöd på ytterligare en kanonutsikt. Värdparet blev bjudna på helikoptertur över Rio. En snabb glass och sedan åkte vi via Ipanema och Copacabana till Barra där vi åt pizza… de hade till och med pizza till efterrätt… den innehöll ingredienser så som choklad med jordgubbar, ananas med kanel och socker, vit choklad mm. Kvällen avlutades med en samba dans show i Rio (Klenias gamla arbetsplats). Den var mycket spektakulär med stora, fina kostymer .
 
IMG_0481  IMG_0631 IMG_0664
 
Efter tre timmars bilfärd var vi hemma ca klockan 02.00 och somnade jättegott.

Leave a Reply