4 Personer
500 g Laxfilé, skinn och benfri
1 Ägg
2 dl Kokosflingor
3/4 dl Hackad bladperlilja
1 tsk Salt
1 krm Cayennepeppar
2 msk Smör
2 dl Creme Fraiche Saffran & Tomat (alt 2 dl Creme Fraiche, 0,5 g saffran och 1/2 msk Tomatpuré)
1 dl Vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
Till Servering:
Pasta eller ris
400g djupfrysta grillade pränsaker
20 g Ruccola
Gör så här:
- Skär laxen i portionsbitar om det inte redan är gjort
- Vispa upp ägget. Blanda kokosflingorna och hackad persilja på ett fat. Salta och peppra laxbitarna. Doppa dem i ägget och sedan i kokosflingorna.
- Stek fisken i smör ca 1-5 minuter per sida på svag värme. Salta och peppra.
- Blanda Creme Fraiche, vatten och fond, häll blandningen runt om fisken. Låt sjuda några minuter.
- Servera med färsk pasta, t.ex fjärilar och grillade eller wokade grönsakerblandade med rucola.
Källa: Vardagsfavoriter