Kreolskans Gryta

Kreolskans Gryta 4 port
 
500 g fläskfile (el. skinka el benfri kotlett)
smör
salt
svartpepppar
2 chorizo eller kabanosser
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk vetemjöl
2½ dl mat.lagn.grädde
2 dl vatten
1½ msk kalvfond
1 tsk oregano
1 dl cornichons el. annan inlagd gurka
1 dl syltlök
1dl sv. oliver
 
Putsa fläskfilen och skär i skivor.Stek.Salta och peppra.Skiva korven. Skär löken i klyftor. Strimla paprikan. Fräs löken utan att den tar färg.Låt korven fräsa med mot slutet. Strö över vetemjöl och rör om. Häll på grädde, vatten,fond och oregano.koka upp och rör om.Dela chornicherna på längden. Blanda ner kött, paprika, gurka, syltlök och oliver i grytan. Koka på svag värme ca 10 minuter.av med salt och peppar.
 
PS Om du använder annat kött än fläskfile så vänta med att blanda ner syltlök, gurka, oliver och paprika till de sista 10 minuterna . Det tar ju längre tid att få mört. DS

Leave a Reply