Focaccia

Focaccia

Buffé nr 3 2001, sid 27

Ingredienser
50 g jäst 
5 dl ljummet vatten
12 dl
vetemjöl 
1 tsk salt 
olivolja 
1 rödlök
2 msk
gourmetsalt 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Smula ned jästen i en degbunke. Rör ut den i lite av det ljumma vattnet och tillsätt därefter resterande mängd.

Häll i hälften av mjölet, tillsätt saltet och rör smidigt.

Tillsätt resterande mängd mjöl och knåda till en smidig deg. Om degen är kladdig kan man tillsätta lite mer mjöl.

Häll 2 msk olivolja i en bunke och rör runt degen i oljan. Täck över och låt jäsa på dragfri plats i ca 1 timme.

Skala och skiva löken tunt.

Smörj/olja in en lågpanna. Lägg över den jästa degen i långpannan och tryck ut den så att den täcker hela ytan.

Pensla degen med olivolja, tryck ner lökringarna och strö över salt.

Låt jäsa övertäckt i ytterliggare 40 min. Sätt ugnen på 225°C.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter

Leave a Reply

%d bloggers like this: