Central Park på längden och tvären – med caching letande

1 oktober 2007

Började dagen med en frukost vid ingången av Central park med bagels och kaffe/te från frukostvagnen.

Sedan böjrade letandet….

Första cachen vi gick till skulle vi bara lämna en TB som vi haft ca 2 månader… (sorry)

Sedan kom vi fram till en staty som jag ville se tidigare i veckan men vi missa.. Det är den från Alice i underlandet.. Jättestor och fin staty. Johan leta fram lådan medan jag väntade ut en familj med barn som klängde på statyn.

IMG_1518 IMG_1531

Vi forsatte leta runt hela dagen och avsluta kvällen på restaruang La Familja med Pizza och läsk och handla en extra resväska i vår kära butik.. Den som Johan glömde sitt kort i….;)

Nu skall vi njuta av sista kvällen med te och kaka och summera vår vecka i New York..

Kort semestersammanfattning:

Brasilien var varmt och skönt med massor av sol och bad och ett jättefint bröllop. Tack Klênia och André för att vi ble bjudna och fick vara Madrinha och Padrinho. Tack också toppengiudningen i Rio samt inte minst för att vi fick en anledning att åka till Brasilien. Det var verkligen en upplevelse. Tack alla släktingar och vänner till brudparet som gjorde vår vecka minnesvärd.

New York var hysteriskt, roligt, mycket intryck och mycket promenerande (och bussande). Vi båda tycker att det är en trevlig stad, väldigt stor men har trots det sina oaser. Vi kommer att åka tillbaka (om vi får betämma) men det skall bli skönt att komma hem till "lilla" Stockholm.

IMG_0483

Tack för oss och i morgon åker vi med en shuttel från hotellet kl 0915, stannar till på Jersey Gardens och sedan går flyget mot Stockholmo kl 1730..

Swiss-Tech and Spamalot

30 September 2007

Tänkte börja dagen med cacheletning men det blev letning efter butik för Swiss-Tech i stället… hitta några från önskelistan på The Container Store sedan fortsatte vi mot The Sharper Image på 57th street och snubblade över Brookstonebutiken vi letade efter igår… den låg i alla fall på rätt gata. De hade några över på lagret så vi köpte de som var kvar. Sharper Image hade slut.

IMG_1494 IMG_1492

(En del av kön till TKTS)

Vi fortsatte ner mot Time Square för att leta biljetter till någon musikal men väl där upptäckte vi att vi var tidiga eftersom biljettstället med billiga biljetter öppnade 15. Vi letade upp Niclas Jeansshop och shoppade loss(Levi’s Jeans för 280 kr). Vi hade fortfarande lite tid över och fikade innan vi gick och ställde oss i kö (låååång kö) för biljetter. Vi hade först tänkt oss att gå på Phantom of the Opera men den gick inte idag så istället blev det Spamalot. Den var jätte kul… rekomenderas varmt framför allt om ni gillar Monty Python.

Spamalot at the Shubert Theatre

Promenarade hem, köpte te och skrev lite dagbok…

Dax att nanna.

Skatter i Central Park

29 September 2007

Började dagen med en promenad till Central Park där vi tog frukost innan vi begav oss in i parken för att leta cachar. Vi hade på morgonen hittat en ny i Central Park som ingen hade tagit innan så vi hoppades på en FTF. Vi tog totalt 3 stycken idag och blev tyvärr vara 4a på den nya.

IMG_1403 IMG_1412

Fortsatte ner mot stan för att hitta en butik som sålde Swiss-Tech Tools… vi fick erfara att dessa inte var lätthittade. Vi försökte hitta en kedja butiker som heter Brookstone… de skulle ha Swiss-Tech. Den på 57e gatan var dock bortblåst. Till sist gav vi upp och gick för att äta lunc på Momo Sushi… got men dyrt.

Vi hade fått reda på att det skulle finnas en Brookstone i Manhattan Mall så det var bara att promenera dit. När vi kom dit fick vi reda på att de hade haft Swiss-Tech men men att de inte hade några kvar i butiken i Manhattan Mall eftersom de inte skulle sälja dem längre. I stället hamnade vi på Victorias Secret och shoppade lite där, sedan tog vi en fika på Dunkin Donuts och promenerade hem.

IMG_1481 IMG_1485

På vägen hem plockade vi upp ett par pizza-slicar och lite dricka som vi skulle käka på terassen på hotellet. Medan vi satt där pratade vi med ett par svenska tjejer som också var på New York besök. Efter mat och prat gick vi upp för att packa och se om vi kunde få med oss allt hem 🙂

Shoppingorgie

 

28:e September 2007

Började dagen med en rask promenad till Rockefeller Center och tog en bagel och kaffe/te och titta på alla människor, efter att vi hade fotograferat den förrymnda statyn…(vi har förskökt hitta den två kvällar i rad).

IMG_1366

Vi gick ner till Time Square och titta efter TKTS där de säljer billiga biljetter till Broadways shower, det visa sig att de öppnade kl 15.00

Vi promenerade ner till Macy’s och tog en tur igenom. Detta är världens största varuhus med JÄTTE gamla rulltrappor i trä.

IMG_1374

Vi fortsatte sedan med vår kära turbuss ner till Greenwich village och gick en runda och köpte den välkända men inte så goda Papaya hotdog med Pinacolada drink, vilken var alldeles för söt.

IMG_1380 IMG_1381

Vi hoppade ännu en gång på turbussen och denna gång hoppa vi av vid Chinatown/Little Italy och gick en runda. Vi tog en snabb runda i Chinatown då det inte var så mycket att handla. Vi fortsatte ner mot Cityhall och ner mot Centry 21 för shopping, 2,5 timme senare och ca 2000 kr fattigare kom vi ut ur butiken med två stora kassar med grejer. Johan har nu 10 skjortor och jag 5 blusar och massa annat smått och gått.. Man kan bli lite förvirrad inne i butiken då det finns så mycket att handla..

Vi tog vår kära turbuss för sista gången tillbaka till Time Square för att äta en bit innan vi fortsatte hem.

Vi hamna på Maxie´s en sandwich/steakhouse restaurang. Vi beställde in varsin sandwich då vi inte var så fruktansvärdt hungriga utan lite smått sugna. Big Mistake… Dessa smörgåsar var giganiska.. Johan åt halva sin och Monica fick i sig sin med nöd och näppe..

IMG_1388

Frihetsgudinnan och förvirrad Johan

27 September 2007

Frukost på Starbucks bestående av the/kaffe och fullkornssandwich… (inget fullkorns bröd finns i Brasilien)

Promenerade till Time Square för att byta Johans nyinköpta hörlurar som ej fungerade. Johan bytte till bättre och dyrare Sony lurar.

Tog Graylines Downtownloop för att komma till Battery Park för vidare båtfärd till Frihetsgudinnan. Vi passade på innan båten gick att ta en Cache i Battery Park. Den hitta vi snabbt och lätt.

På väg till båten från Cachen såg vi en Ekorre under en bänk, som Monica tyckte såg död ut och tänkte "usch vad äckligt", men hoppade högt 2 sekunder senare då några fåglar störde den lilla ekorren som rörde sig. Den låg på lur och hoppade sedan vidare ut i parken.

 IMG_1289IMG_1339IMG_1347

Kl 14.00 gick båten mot Ellis Island och Frihetsgudinnan som var en rund tur runt dessa samt delar av Manhattan och Brooklyn bron. Rekomenderas varmt då det var en fin tur.

IMG_1358 IMG_1360

Vi fortsatte till Ground Zero och Centry 21 för att shoppa. Vi hann köpa parfym och några Skjortor innan Johan fick hjärtat i halsgropen då han upptäckte vid betalning att hans kreditkort var borta..  *gulp* :-O
Det senaste stället Johan hade använt kortet var på butiken där han bytte hörlurar… Som låg vid Time Square…

Vi satte oss snabbt i en taxi som tog oss till butiken "snabbt och lätt" i värsta rusningstrafiken + 100 diplomater…

20 min senare var vi i butiken och mannen i kassan sa: "Mr Persson, Nice to See you again. You want your card don´t you". Innan Johan hann säga jag har glömt mitt kort…

Det mest pinsamma var att Johan gjorde nästan samma sak kvällen innan, men då sa samma man till innan Johan han gå ifrån kassan…

En mycket glad och lugn Johan bjöd Monica på en fika på Dunkin’ Donuts. Det var mumsigt…

Vi gick sedan hemmåt och tog en dusch innan middag och vi tog en tidig natt.

Uptown and Nightloop

26 September 2007

Vi tog sovmorgon och började dagen sent och tog en snabb frukost på ett café bestående av bagels och kaffe/the.

Efter brunchen tog vi en runda med the gray line på the uptown loop såg hela central park, alla fina hus och guggenheim museet.

IMG_1222

Vi hoppa av vid centralpark och gick till leksaksaffären (Ni vet den som är med i filmen Big, där Tom Hanks spelar piano) och titta på alla nallar och andra roliga leksaker. Sedan gick vi till Johans leksaskaffär.. Apple Store och titta på elektronik prylar.. Fina grejer, En iPhone skulle inte sitta helt fel..

 IMG_1229IMG_1236

Vi gick ner på 5th street till time square och tog natt turs bussen och tog Night loop. Fick se hela New Yorks skyline på natten.. hur fint som helst.

IMG_1272 IMG_1280

När vi kom tillbaka ca 1 timme senare promenerade vi hemmåt och köpte med oss natta mat.

Sightseeing i New York

25 September 2007

Efter brunchen tog vi en promenad söderut på Manhattan och hamnade vid Empire State Building… Vi blev "pålurade" en sightseeingbiljett på manhattan mad Gray Line där det ingick inträde i Empire State Building, Frihetsgudinnan och turbussar i tre dagar.
(Det var ett bra deal vi fick…., eftersom ca 10 min innan hade vi prata om att fixa biljetter från detta företag)

IMG_1164 IMG_1166

Efter Empire State hoppade vi på en turbuss genom bland annat China Town, Little Italy och hela södra manhattan. Vi får nog åka turen en gång till då turguiden var en kinensisk dam som pratade med hysterisk brytning så att man inte förstod så mycket. (tråkigt nog tog vi ingen bild på henne då hon hade på sig en konstig vit mössa…)

Trafik situationen på East Side var lite hysterisk eftersom det är ett stort FN möte så halva East Side är mer eller mindre stängt för trafik och det är en hel del poliser.

IMG_1201

När vi kom till vårt hotell (The Pod Hotell) fick vi en mycket positiv överaskning. Rummet och delade utrymmen (toaletter) var väldigt fräsha. Om man kan acceptera ett delat badrum är detta definitivt ett hotell att rekomendera. Har man mycket packning är rummet kanske lite litet man annars är det kanon. Det finns även eget handfat på rummet. Det fiffigaste är att man kan se från rummet om toaletterna/badrummen är upptagna genom lampor ovanför dörren.

IMG_1202 IMG_1204

Sista dagen i Brasilien… första i New York

Den 24-25 September 2007

Frukost på hotellet och sedan packade vi och checkade ut. Vi tog en lång promenad på Ipanema… det var otroligt blåsigt och när man gick över stranden kändes det som om man sandblästrade benen. Snabb lunch på stranden sedan bar det av till flygplatsen.

Landade i New York klockan 06.15 i soluppgången och tog sedna en transferbuss (i 2 timmar) in till vårt hotell på Manhattan.

IMG_1128

Nu sitter vi på Pax och käkar brunch bestående av omelett, stekt potatis och toast (flygplansfrukosten var inte mycket att hurra för).

IMG_1132

Rio here we come…

Den 23 September

Vi lämnade vårt boende i SPdA en dag tidigare eftersom vi bestämt att hänga med Johan och Lina till rio så at vi skulle vara där i god tid innan flyget avgick. Vi åkte redan klockan 09.25 efter en kort frukost på macken och ett varmt avsked av vår hotellvärdinna.

Bussen var kanon… 2,5 timmar i luftkonditionering och med talbok i öronen (medan vissa sov). Väl framme tog vi på Andrés uttryckliga order en gul taxi direkt till Hotell South American Copacabana Hotell, ett fyrstjärnigt hotell mitt emellan Ipanema och Copacabana. Inte helt fel med fyrstjärnigt hotell för 850 kronor natten (det kostar över 30 000 under karnevalen)…

IMG_1062 IMG_0356

Det ena fotot föreställer vårt rum i San pedro och det andra är South American Copacabana Hotell. Gissa vilket som är vilket.

Incheckade och klara bar det av för en kort lunch följt av bad på Copacabana… det var helt knökat med folk eftersom det var söndag och alla var lediga. Halva vägen nere vid stranden var avstängd för att alla skulle få plats.

IMG_1067IMG_1094

När vi kom till hotellet var vi bara tvugna att testa takpoolen på hotellet. Fin utsikt över Favelas och strandglimt.

Siesta på rummet med dagboksskrivning och sedan middag i hotellrestaurangen… den var sådär (Fawlty Towers varning).

För att skaka ner maten tog vi en kvällpromenad längst Copacabana och bara njöt… på vägen tillbaka tittade vi på utställda tavlor. Det fanns många fina.

Dax att sova.